Lille storbyteater må vente – men vi arbejder videre mod tinden
Sæson 15/16 blev sæsonen, hvor vi sammen med Danmarks modigste projektteatre præsenterede 10 produktioner, hvor vi ikke blev Lille storbyteater, men hvor vi med jer publikum i ryggen fik cementeret, at vi er kommet for at blive.
Teatergrads 2 års fødselsdag er lige om hjørnet. Tænk engang. To år er gået! Med CPH STAGE festivalen som punktum er det blevet tid til at runde endnu en sæson af og starte en ny med premieren på »Je suis Storm P.«.
Sæson 15/16 blev et år med fuld fart frem. Vi besluttede os for at udforske byrumsteaterets potentialer. Vi håbede, at vi sammen med vores samarbejdsteatre og vores publikum kunne skabe teater dér, hvor behovene, ønskerne og drømmene er. Det blev i løbet af året til 10 forskellige produktioner og et møde med utrolig mange skønne mennesker.
Tæt på livet og mennesker
Sammen med Det Flydende Teater, Halfdan og holdet, Bådfartens og Hjejlens skønne kaptajner samt publikums nærvær nød vi hver dag at stævne fra kaj med »Grinet & Døden« om bord.
Med »Husker du?« har vi besøgt plejehjem, ældrecentre og pårørende foreninger i København og omegn. Vi har fået et lille indblik i det store behov, der er for dialog i forbindelse med sygdomme som Alzheimers og demens. Vi har snakket, sunget og grædt sammen, og vi glæder os hver gang til at møde alle de engagerede og skønne mennesker derude.
Vi har besøgt de dejligste par, der har været modige nok til at åbne deres hjem og sig selv for os og 30 publikummer, når vi sammen med Fix & Foxy kom forbi med »Et Dukkehjem«. Efter forestillingerne har vi drukket vin og snakket parforhold og kultur med par i hele Danmark, som vi nu føler, vi kender lidt bedre.
Forførelse, politik og lodrette landsbyer
Vi slap den personlige forfængelighed og hoppede i badetøjet, selvom lårene var blege og vintermaven var på sit største. Her trådte vi ind i de københavnske badeanstalter og forførte sammen med danskdansk og verdenslitteraturen alt, hvad vi kunne komme i nærheden af. Vi glæder os til endnu en tur med »Forført« under CPH STAGE.
Det var også sammen med danskdansk, at vi med »Perker Cabaret« på turné tog megafonen frem igen og råbte alt det politisk ukorrekte ud over hele Danmark.
Kunstnerkollektivet FAMILIEN lærte os Torben og alle de andre søde beboere i »En landsby på højkant« at kende. Vi er stadig rørte ved tanken om, hvordan I åbnede jeres historier for os, og vi venter allerede spændte på at besøge jer igen i september.
11 smukke løgne, ensomhed og krig
På Statens Museum for Kunst lukkede vi op for en lille flig af Eckersbergs smukke løgn på kulturnatten. Her spillede vi med »En smuk løgn – Eckersberg« 11 forestillinger på én dag for 5000 mennesker, hvoraf mange hjalp os med at skabe nutidige Eckersberg billeder.
Aber Dabai førte os med »På vej« rundt i Nørrebros gader, hvor ensomhedens kulde trængte helt ind under huden på os og publikum.
Sammen med Røde Kors og en masse børn i København satte vi os for at finde ud af, hvad krig er. Med »Krig – i børnehøjde« blev vi glædeligt overraskede over, hvor kloge og empatiske børn vi har i de danske folkeskoler. Vi ser meget frem til at besøge mange flere af jer i det nye år.
Raske skridt mod tinden
Alt dette og meget mere troede vi var nok til, at de københavnske politikere ville vægte teater ude hos jer, vores publikum, på lige fod med teaterhusene og give os en bevilling som Lille storbyteater. Vi må konstatere, at tiden ikke endnu er moden til dette. Vi fortsætter derfor vores vej mod den kulturelle bakketop. Med alle jer skønne publikummer i ryggen skal vi nok nå den sammen. Vi fortsætter derfor med at være ikke kun Københavns, men hele Danmarks byrumsteater. Vi kan uden politiske hensyn for øje dykke ned der, hvor vi sammen med jer synes, at kunsten kan gøre den største forskel. Derfor håber vi, at I vil blive ved med at byde ind med gode ideer og inputs, når I møder os på jeres vej.
Med raske skridt fortsætter vi arbejdet med at skabe nærværende teater dér, hvor publikum er – i byrummene.
Vi glæder os til at se jer til CPH STAGE og i den kommende sæson.
Christine Worre Kann
Teaterleder // Teatergrad